Dostluk, arkadaşlık, akrabalık hukuku içinde bulunan insanlar genellikle birbirine inanırlar, güvenirler. Bunun doğal sonuçlarından biri olarak ihtiyaç halinde evlerinin, iş yerlerinin, masalarının, kasalarının anahtarlarını emanet edebilirler. İstanbul Aile Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Erdim’in Filistin’e yaptığı ziyaretle ilgili kaleme aldığı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz. Filistin topraklarında, anahtarın bambaşka bir anlamı...
Psiko-sosyal açıdan zekat

İslâm’ın temel ibadetlerinden biri olan zekât; namaz, oruç ve hac gibi peygamberler silsilesinden kalma köklü bir ibadettir. İslâm dininde muhtaçlara yapılması istenen mali yardımın asgari sınırı olan zekâtın, miktar ve mahiyeti belirlenmeksizin geçmiş semavi dinlerde de bulunan bir ibadet olduğunu Kur’ân-ı Kerim bize haber vermektedir.
Ancak İslâm’daki zekât, geçmiş semâvî dinlerdeki zekâttan farklı bir ibadettir. Çünkü Kur’an’da daha önceki ümmetlere emrolunduğu haber verilen zekât, fakir ve muhtaçlara karşı cömertçe infak ve ihsanda bulunmak manasındadır. İslâm’daki zekât ise, İslâm’ın şartlarından ya da dinin farz ibadetlerinden biri olup, miktarı belirlenmiştir.
ÖNCEKİ KONU
SONRAKİ KONU
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum