Aile Sofrası Şifadır

15.09.2022
A+
A-
Aile Sofrası Şifadır

Aile ile birlikte yemek yemek, hem manevi hem de maddi pek çok faydayı beraberinde getirir. Aile sofrasının sıcaklığını alan çocuklar bunu bir ömür unutmazlar. En özenli sofralarda bile çocukken oturdukları o aile sofrasını ararlar.

Hızla dönen dünyaya ayak uydurmaya çalışırken ailevi ilişkiler birer birer ihmal ediliyor ve hatta unutuluyor. Babanın son anda girmesi gereken toplantı, annenin arkadaşları ile kültür turları, çocuğun başından kalkmadığı bilgisayar oyunları… Kimsenin yeterince zamanı yok! O yüzden en iyisi buzdolabından bir şeyler atıştırmak ya da dışarıdan yemek siparişi vermek sıklıkla tercih ediliyor. Ailede her bireyin kendi uğraşları, ilgi alanları, stres kaynakları olması doğal ama bir yandan birbirlerinden alabilecekleri gücün farkında olmamaları çok acı.

Aile sofrası çocuklarla iyi geçinmenizi sağlar

Düzenli olarak yenilen aile yemeklerinin çocuklar üzerindeki olumlu etkileri kimi araştırmalarla ispatlandı. Araştırmalara göre akşam yemeklerinde bir araya gelen ailede, çocukların ebeveynlerine karşı daha saygılı olurken alkol, uyuşturucu, sigara gibi alışkanlıklara da daha az meyil etmektedirler.

Aile sofrasının kazandırdığı eğlence ve paylaşım

Yemeği her zaman aynı kişi yapmak zorunda değil, unutmayın siz bir ailesiniz ve ev içindeki sorumlulukları yeri geldiğinde paylaşmalısınız. Hatta bunu eğlenceli bir hale bile getirebilirisiniz. İnternet sayesinde her bilgiye istediğimiz an ulaşabiliyoruz. Bir yarışma düzenleyin ve herkes en pratik ama lezzetli olduğuna inandığı tarifleri hazırlayıp farklı günlerde sofraya koysun… Belki yarışmanın sonucunda ortak verilen kararla kazanan aile ferdine bir ödül bile ayarlanabilir.

Aile sofrasıyla kâra geçmek

Bir ailenin mutfak masrafları, evde pişirilen düzenli yemekler sayesinde oldukça düşebilir. Dışarıdan ve ayrı ayrı yemek her zaman çok daha pahalıya mal olacaktır. Bu şekilde geri kazanılan para ise başka bir şekilde değerlendirilebilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.