Dijital Oyun Bağımlılığına Karşı Bakanlık’tan Yeni Adımlar

29.08.2024
A+
A-
Dijital Oyun Bağımlılığına Karşı Bakanlık’tan Yeni Adımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dijital ve oyun bağımlılığının çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirterek, bu bağımlılıklarla mücadele etmek amacıyla bir kurul oluşturacaklarını duyurdu.

Dijital oyun bağımlılığı, yeni nesil çocuklar için tehlikeli bir alışkanlığa dönüşerek gençler arasında şiddet eğilimini artırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dijitalleşmeyle birlikte bağımlılık türlerinin hızla çoğaldığına dikkat çekerek, bu bağımlılıkla mücadele amacıyla kurulacak yeni bir komite hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Bağımlılık Türleri Gün Geçtikçe Artıyor”

Bakan Mahinur Göktaş, dijitalleşmenin ilerlemesiyle birlikte bağımlılık türlerinin her geçen gün arttığına vurgu yaparak, “Artık bağımlılık denilince akla sadece madde, sigara ve alkol bağımlılığı gelmiyor. Son dönemde artan dijital ve oyun bağımlılığı çocuklarımızın, gençlerimizin sağlığını olumsuz etkiliyor. Şiddet içerikli dijital oyunlar çocukların ve ergenlerin gerçeklik algısını değiştiriyor. Bazı dijital oyunların ise radikalleşmeye yönelik bir araç olarak kullanıldığı biliniyor.” İfadelerini kullandı.

“RTÜK ile Dijital Bağımlılığa Yönelik İçin Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz”

Bakanlığın, geçtiğimiz Mayıs ayında açıkladığı Aile Eylem Planı’nda dijital bağımlılıkla mücadelesine özel bir vurgu yaptı. Göktaş, bu alandaki kararlılıklarını açıkça ifade etti: “Ayrıca RTÜK ile dijital bağımlılığa yönelik farkındalığı artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda insan hayatını olumsuz etkileyen bu bağımlılıklarla mücadele yöntemlerimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz.
Mücadelemizi etkili bir şekilde sürdürmek için Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında bağımlılıkla mücadeleye yönelik bir kurul oluşturuyoruz. Milli Eğitim, Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarımız da çalışma grubunda yer alacak. Bu kurulda bağımlılıkla mücadeleyi tüm yönleriyle özel olarak ele alacağız.”

Kaynak: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.